KUD "STENJEVEC"

KUD "Stenjevec" je osnovan 1998. godine te djeluje neprekidno već 10 godina. Kroz tih 10 godina KUD je razvijao svoj rad tako da danas broji 50 aktivnih članova koji sudjeluju u radu KUD-a u nekoliko sekcija (zbor, tamburaška sekcija, zabavni orkestar, narodni orkestar, i etnografska sekcija).

CIlj osnivanja Društva je očuvanje kulturnog naslijeđa ovog kraja posebno starih napjeva, nošnji i običaja zapadnog dijela Grada Zagreba i nama susjednih krajeva. KUD "Stenjevec" je od prvog dana postojanja sudjelovao na mnogim manifestacijama u Stenjevcu, Susedgradu, Zagrebu i šire njegujući i predstavljajući spomenutu kulturnu baštinu.

2005. godine snimljen je tonski materijal u suradnji s HRT-Hrvatskim radiom te je isti 2008. godine snimljen na CD koji je predstavljen krajem 2008. godine.

Članice KUd-a su svojim sredstvima sašile nošnje koje se na njima mogu vidjeti danas. Obećavamo da ćemo u daljnjem radu i dalje nastijati promicati kulturnu baštinu ovog kraja i posebno koristeći znanje stručnih osoba težiti za što kvalitetnijom izvedbom.

Prijem stranaka:

Maksimirska 51a

  • PONEDJELJAK
    13:00 - 17:00
  • ČETVRTAK
    09:00 - 13:00

Tehnička podrška:

  • © ZAFAZ - Zagreb, 2014.