KUD "SESVETE"

KUD Sesvete djeluje već dugi niz godina, unutar KUD-a djeluju 4 sekcije (tamburaši, folklor-pomladak, folklor–odrasli i zbor). Folklorna skupina odraslih osnovana je 2002. godine, a u njenom sastavu od 2012.g djeluje ženska vokalna skupina. Program Društva usmjeren je na njegovanje koreografiranih narodnih pjesama i plesova, prvenstveno Sesvetskog prigorja, Posavine, Zeline, Zagorja, Turopolja, ali i drugih krajeva domovine. U silnoj želji, da se tradicijska folklorna baština nastavi, 2006. osnovana je dječja folklorna skupina.
Svojim radom i trudom članovi svih sekcija Društva zabilježili su značajne rezultate. U želji da svoj rad što bolje prezentiramo nastojimo se pojavljivati na svim značajnijim manifestacijama u Zagrebu i šire. Redovno organiziramo vlastite cjelovečernje i Božične koncerte, pojavljujemo se na Smotri folklornih amatera grada Zagreba, Smotrama glazbenih amatera, Smotri glazbenog stvaralaštva mladih i djece Hrvatske, Festivalu "Naše kolo veliko", Međunarodnom festivalu djece i mladih, Vinkovačkim jesenima bili smo sudionici i Čijala perja u Lužanima, Đakovačkim vezovima, Brodskom kolu, Areafest u Požegi kao i Festivala dječjeg folklora Hrvatske u Popovači.

Unutar društva djeluje zbor koji je sastavljen pretežno od osoba treće životne dobi koji bez obzira na svoje godine aktivno sudjeluju u svim manifestacijama i koncertima.

Društvo radi i na očuvanju nošnji te organizira redovne radionice na kojima osim što uređuje i održava stare nošnje šiva i nove prema izvornim primjercima.

Za dobar uspjeh svih sekcija društva svakako su zaslužni voditelji koji ulažu veliki trudi i nesebično prenose svoje znanje kako na plesače i pjevače tako i na tamburaše.


KONTAKT:
Kulturno umjetničko društvo "SESVETE"
Trg D. Domjanića 5/1
10360 Sesvete, Hrvatska

E-mail: kudsesvete@gmail.com

Prijem stranaka:

Maksimirska 51a

  • PONEDJELJAK
    13:00 - 17:00
  • ČETVRTAK
    09:00 - 13:00

Tehnička podrška:

  • © ZAFAZ - Zagreb, 2014.