KUD "SIJAČ", Lučko

Kulturno umjetničko društvo "SIJAČ" Lučko ponovo je osnovano 2007. godine s ciljem prenošenja znanja i vrijednosti tradicionalne i umjetničke baštine mladima putem raznih edukativnih radionica, stvaranja kulturno umjetničkog programa, organiziranje proba za članove društva pod stručnim vodstvom, organiziranja nastupa i manifestacija te sudjelovanja na istima.

KUD je osnovan u cilju očuvanja tradicijske kulture, prevencije neprihvatljivog ponašanja i ovisnosti među mladima, kao pomoć djeci s posebnim potrebama te pomaganju osobama starije životne dobi.

Društvo ima uključenu djecu školskog uzrasta, srednjoškolce, i starije članove koji su organizirani u tri skupine: kombinirana dječja, odrasla i tamburaška skupina.
Svake godine društvo organizira nekoliko događanja, a to su: "Fašnik u Lučkom", "Zeleni Jura u Lučkom", "Jesen u Lučkom" i Božićni koncert na kojima gostuju i drugi KUD-ovi.

KUD "Sijač" Lučko vrlo je aktivno društvo tijekom cijele godine. Iz godine u godinu društvo svojim nastupima i izvedbama pokazuje svoj kvalitetan rad u Gradu Zagrebu, te u drugim gradovima diljem Hrvatske i inozemstvu.
KUD "Sijač" Lučko odazva se svake godine na sve manifestacije u organizaciji Grada Zagreba, te također sudjeluje svake godine na Smotri folklora Grada Zagreba.
Godine 2013. svečano nam je dodijeljena Zlatna medalja Grada Zagreba za očuvanje tradicije i folklornog izričaja.


KONTAKT:
Predsjednk Društva: Boris Petrović
Mobitel: 099 / 5765 532

Tajnica: Biserka Petrović
Mobitel: 098 / 800 479
e-mail: kud.lucko@gmail.com

Prijem stranaka:

Maksimirska 51a

  • PONEDJELJAK
    13:00 - 17:00
  • ČETVRTAK
    09:00 - 13:00

Tehnička podrška:

  • © ZAFAZ - Zagreb, 2014.