KUD "PREPUŠTOVEC"

Kulturno umjetničko društvo Prepuštovec osnovano je davne 1976. godine. Do 1990. godine nasupalo je diljem bivše države, a 1991. prekinulo je rad da bi mu se članovi ponovno okupili 2005. godine te nastavili njegovo djelovanje.

Danas društvo broji oko 110 aktivnih članova koji rade u 2 plesne i 2 tamburaške sekcije, te u pjevačkoj (zbor) i dramskoj sekciji. Nakon 14 godina prekida u radu, 2005. godine društvo je nastupilo na smotri folklora u Zagrebu i Brestači te imalo još 9 nastupa u Zagrebačkoj županiji. Sada pet godina kasnije društvo broji preko četrdesetak nastupa godišnje, što u Hrvatskoj, a što u inozemstvu. Bili smo gosti triju makedonskih društava u Republici Makedoniji, gosti društva O¨Megas Alexandros u Grčkoj, u Republici Bosni i Hercegovini, te u rebublici Češkoj. Jedan od najznačajnijih nastupa bio je na Ohridu na "Balkanskom Festivalu". Od ostalih nastupa u Hrvatskoj izdvajamo: Smotru u Otočcu, Smotru u Pleternici, Zeljarijadu u Vidovcu, "Zafaz pjeva i pleše Zagrebu" nastupe u svim susjednim mjestima i Smotru u Zagrebu.

KUD Prepuštovec organizira tradicionalne fašničke običaje u veljači, u lipnju blagoslov kulturno-umjetničkih društava i udruga koje njeguju folklorne običaje, tj. manifestaciju "PRIGORSKI DANI, PREPUŠTOVEC", u kolovozu manifestaciju "DOMAĆE JE DOMAĆE", u studenom spelavanje krštenja mošta tj. "MARTINJE" i krajem godine božićni domjenak.


KONTAKT:
Kulturno – umjetničko društvo "PREPUŠTOVEC"

Mobitel: 098 / 387 480
Telefon: 01 / 205 61 46

Web adresa:info@kud-prepustovec.hr
http://www.kud-prepustovec.hr

Predsjednik društva: Lipar Josip

Dopredsjednica društva: Kezerić Zrinka

Tajnica: Milek Nada

Prijem stranaka:

Maksimirska 51a

  • PONEDJELJAK
    13:00 - 17:00
  • ČETVRTAK
    09:00 - 13:00

Tehnička podrška:

  • © ZAFAZ - Zagreb, 2014.