KUD "DRAGUTIN DOMJANIĆ", Vugrovec

Kulturno umjetničko društvo "Dragutin Domjanić" Vugrovec, osnovano je 05.11.1969. godine na Osnivačkoj skupštini koje je održana u Vugrovcu. Osnivanje društva je rezultat zainteresiranosti djece, mladeži i mještana Vugrovca i okolnih mjesta da se aktivno bave kulturnom aktivnošću u cilju razvijanja narodne umjetnosti, očuvanju folklora i ostalih starih običaja. Društvo je nastupalo diljem Hrvatske, a za svoj rad 1973. godine dobilo je "Nagradu općine Sesvete". Nakon toga društvo je polučilo mnogobrojne odlične rezultate nastupima na mnogim smotrama i nastupima na prostoru gotovo cijele bivše države, te u inozemstvu; Austrija, Mađarska. Vrhunac rada bio je krajem osamdesetih kad je svoju kvalitetu društvo pokazalo i nastupom u novogodišnjem programu Televizije Zagreb.

Zbog poznatih okolnosti društvo je 1990. prestalo s radom, te je nakon nekoliko pokušaja obnovljeno krajem 2002. godine Trenutno broji oko 160 aktivnih članova u pet plesnih, dvije tamburaške i dramskoj sekciji. Nakon obnove društvo je sudjelovalo na mnogim manifestacijama i smotrama, te svakako treba spomenuti da je 2007. godine na Smotri amatera grada Zagreba KUD D. Domjanić sa koreografijom Branimira Milasa "Međimuje" uvršteno među 10 najbolje izvedenih koreografija u gradu Zagrebu. Također treba spomenuti da je društvo osim gostovanja u Hrvatskoj gostovalo i u Češkoj u gradu Domažlice, te u Češkim Budjevicama.

Nastavno na dugogodišnju tradiciju proštenja i proslave dana sv. Mihovila, jednog od zaštitnika Vugrovca KUD je odlučio prije tri godine po prvi puta oplemeniti manifestaciju kulturno umjetničkim programom, te organizirao manifestaciju pod nazivom "Vugrovečko Miholje". Ovim događanjem na simboličan način označava se kraj ljeta i uvod u ranu jesen te početak ubiranja plodova rada na zemlji kroz godinu. Kako se prva manifestacija pokazala vrlo uspješnom i posječenom, ove je godine po treći puta organizirano "Vugrovečko Miholje" te je posjećenost u dva dana dosegla oko 15.000 posjetitelja, sa oko 1.200 sudionika. Manifestacija je organizirana u dva dana; prvi dan održana je Smotra folklora dječjih sekcija, te su stigla djeca iz raznih krajeva Lijepe Naše: iz Župe Grab pored Sinja, Šenkovca, Remeta, Sesvetskih Sela, Brestja, Sesveta, Jesenovca, Sesvetskog Kraljevca, Drenove, te djeca iz našeg KUD-a. Drugoga dana održana je Smotra folklora odraslih sekcija, te je započela svečanim mimohodom svih sudionika, osim članova našeg KUD-a na smotri su se našli i : Zlatarske mažoretkinje i Gradska limena glazba Zlatara, Muška pjevačka skupina "Paorija" iz Tordinaca, KUD Zrinski iz Tordinaca, KUD Sesvetska Sela, KUD Sesvete, HKUD Prigorec iz Markuševca, SKUD I.G. Kovačić iz Zagreba, KUU Prigorec iz Sesvetskog Kraljevca, KUD Drijenjek iz Drenove, KUD Prepuštovec, KUD Preporod iz Dugog Sela, KUD Orač iz Demerja, Muška pjevačka grupa Ornice iz Ivankova, KUD I.G. Kovačić iz Ivankova, Zagreb-Markovac, KUD Sesvetska Sela, KUD Frankopan – Remete.

Sadašnji članovi organizacijskog odbora i pokretači obnove KUD-a Dragutin Domjanić su: Marijo Pajnić, Stanko Čuljak, Jasna Židak,Vladimir Vuger, Snježana Fišter, Zdravko Židak, Borko Samec, Slavica Židak i Mirjana Čuljak.

Stručni voditelji plesnih, pjevačkih, tamburaških i dramske sekcije su: Snježana Fišter, Vladimir Vuger, Mario Pleše, Branimir Milas, Dražen Zovko, Krešo Maračić, Bernard Pavar i Ankica Blažinovć – Kljajo.


KONTAKT:
Kulturno umjetničko društvo "Dragutin Domjanić"

Predsjednica: Jasna Židak
Mobitel: 098 / 353 852
e-mail: jasna.zidak@zg.t-com.hr

Potpredsjednik: Vladimir Vuger
Mobitel: 098 / 76 66 77

Tajnica: Slavica Židak
Mobitel: 099 / 200 12 34

Blagajnica: Mirjana Čuljak
Mobitel: 098 / 575 629

Prijem stranaka:

Maksimirska 51a

  • PONEDJELJAK
    13:00 - 17:00
  • ČETVRTAK
    09:00 - 13:00

Tehnička podrška:

  • © ZAFAZ - Zagreb, 2014.