KUD "BUKOVAC"

Kulturno umjetničko društvo Bukovac je jedno od najstarijih folklornih društava u Zagrebu i Hrvatskoj, koje dugi niz godina njeguje kulturnu baštinu i narodne običaje ovog dijela Hrvatske. Društvo sve do danas sudjeluje na gradskim i općinskim smotrama folklora. Također je nastupilo na tradicionalnim smotrama folklora u Hrvatskoj kao što su Đakovački vezovi i Vinkovačke jeseni, te na tradicionalnim susretima podsljemenskih društava pod nazivom "Prigorski dan".

Ono je poznato i izvan granica naše države – društvo je dva puta nastupilo u Munchenu na Oktoberfestu, na Konferenciji o svjetskom miru u Beču, na festivalu folklora u Češkoj, Crnoj Gori, Makedoniji, te kao gosti kod Gradišćanskih Hrvata i na gala koncertu u Gratzu, u organizaciji najuspješnijih gospodarstvenika Austrije kojom prilikom su bile pozvane novoprimljene članice u EU, a na koji je bila pozvana i Hrvatska koju je KUD Bukovac predstavljao.

Svake godine Društvo organizira godišnji koncert na kojem su gosti KUD-ovi iz Zagreba i drugih krajeva Hrvatske.

Kroz sedam sekcija - dvije dječje plesačke sekcije (predškolska i školska), plesačke sekcije odraslih, sekcije seniora, ženske vokalne skupine, tamburaške sekcije te sekcije izrade tradicionalnog nakita i dijelovi nošnji, društvo broji oko 100 aktivnih članova.

Za svoj doprinos u njegovanju kulturne baštine i folklorne tradicije Društvu je 2013.godine dodijeljena Povelja grada Zagreba za 90.obljetnicu rada.

Umjetnički voditelj i koreograf: Alen Šušković
Voditelj tamburaškog orkestra: Damir Mihovec
Voditeljica sekcije seniora: Morena Kovač
Voditeljica dječjih sekcija: Andreja Petek
Voditeljica pjevanja: Nikolina Petek

KONTAKT:
Kulturno umjetničko društvo "BUKOVAC"
Gornji Bukovac 100
10000 Zagreb, Hrvatska

WEB adresa: www.kud-bukovac.hr

Predsjednik društva: Branimir Milčec
Telefon: +385 01/2341-188
Mobitel: 098/352-821
e-mail: bmilcec@yahoo.com

Tajnica društva: Zdravka Domitrović Kezele
Telefon: +385 01/2300-064
Mobitel: 098/919-6394
e-mail: zdravka@culmena.hr

Prijem stranaka:

Maksimirska 51a

  • PONEDJELJAK
    13:00 - 17:00
  • ČETVRTAK
    09:00 - 13:00

Tehnička podrška:

  • © ZAFAZ - Zagreb, 2014.