KUD "BUKOVAC"

Kulturno umjetničko društvo Bukovac, osnovano 1924. godine, jedno je od najstarijih folklornih društava u Zagrebu i Hrvatskoj, koje dugi niz godina predano njeguje kulturnu baštinu i narodne običaje.

Za svoj doprinos u njegovanju kulturne baštine i folklorne tradicije KUD-u Bukovac je 2004. dodijeljena Povelja grada Zagreba za 80. obljetnicu i 2014. godine za 90. obljetnicu rada.

Društvo kontinuirano sudjeluje na gradskim i općinskim smotrama folklora. Također je nastupilo na tradicionalnim smotrama folklora u Hrvatskoj kao što su Đakovački vezovi i Vinkovačke jeseni, te na tradicionalnim susretima podsljemenskih društava pod nazivom "Prigorski dan".

Ono je poznato i izvan granica naše države, društvo je dva puta nastupilo u Munchenu na Oktoberfestu, na Konferenciji o svjetskom miru u Beču, na festivalu folklora u Češkoj, Mađarskoj, Crnoj Gori i Makedoniji. Bili smo gosti kod Gradišćanskih Hrvata, te na gala koncertu u Gratzu, u organizaciji najuspješnijih gospodarstvenika Austrije. Tom prilikom su bile pozvane novoprimljene članice EU, na koju je bila pozvana i Hrvatska koju smo mi predstavljali. 2009. godini društvo je bilo i na gostovanju u Kanadi. Svake godine društvo organizira godišnji koncert, na kojem, uz nastup svih sekcija društva, ponekad sudjeluju gosti KUD-ovi iz Zagreba i drugih krajeva Hrvatske.

KUD je izdao dva nosača zvuka:

Društvo se je bavilo i izdavačkom djelatnošću:

Redovan rad našeg društva odvija se kontinuirano kroz rad šest sekcija (dječja, predškolska i školska, plesačka sekcija odraslih,tamburaški orkestar, ženska vokalna skupina, sekcija za izradu tradicijskog nakita i narodnih nošnji), a društvo broji oko 100 aktivnih članova.

Umjetnički voditelj i koreograf: Alen Šušković
Voditeljica dječjih sekcija: Andrea Petek-Filipaj
Voditelj tamburaškog orkestra: Josip Jordanić
Voditelj pjevanja: Pavo Begovac

KONTAKT:
Kulturno umjetničko društvo "BUKOVAC"
Oporovečki vinogradi 47
10040 Zagreb, Hrvatska

WEB adresa: www.kud-bukovac.hr

Predsjednik društva: Lordan Cecić-Karuzić
Mobitel: 091/542 1578
e-mail: predsjednik@kud-bukovac.hr

Tajnica društva: Zdravka Domitrović Kezele
Mobitel: 098/919-6394
e-mail: tajnica@kud-bukovac.hr

Prijem stranaka:

Maksimirska 51a

  • PONEDJELJAK
    13:00 - 17:00
  • ČETVRTAK
    09:00 - 13:00

Tehnička podrška:

  • © ZAFAZ - Zagreb, 2014.