HKD "BRAĆE RADIĆA"

Društvo je počelo radom 1980. godine s tri kulturne sekcije omladinske organizacije: folklornom, foto i likovnom sekcijom. Godine 1981. osnovano je Omladinsko kulturno-umjetničko društvo "Travno" (kasnije KUD "Travno", danas HKD Braće Radića). U tom društvu su radile novinarska sekcija, garderoba, etnografska i glazbena sekcija, tehnički servis i dramska sekcija. Više ne djeluju. Danas u društvu rade Folklorna družina Jurjaši, FD Lajbeki, Tamburaška skupina, Glagoljaška skupina i Knjižnica.

Društvo je izvodilo programe u svim dijelovima Hrvatske, u Mađarskoj, Češkoj, Makedoniji, Austriji, Poljskoj i Italiji. Postavljene su etnografske, likovne i foto izložbe, izvođeni folklorni i glazbeni koncerti raznih žanrova (heavy metal, rock, punk, alternativa), objavljena terenska etnografska istraživanja, izrađivane nošnje i razni drugi programi.

FOLKLORNA DRUŽINA JURJAŠI
Održava probe utorkom i četvrtkom, uvježbava razne plesove Hrvatske (hit koreografija: Kordun). Trenutno uvježbava plesove i običaje Jurjeva iz Netretića blizu Karlovca i Like.

Dečki i cure dobrodošli !!!

Predsjednica: Tamara Krklec Čvangić
Voditelj: Damir Kremenić

FOLKLORNA DRUŽINA LAJBEKI
Okuplja djecu od 5 do12 godina iz Novog Zagreba. Izvodi koreografije Baranje, Slavonije, Podravine, Posavine, Turopolja, Hrvatskog Zagorja, Šapnskog u Zagrebu i Međimurja. Djeca se igraju, pjevaju i plešu onako kako su radila djeca prije puno godina. Veliki nastup bio je 24. veljače 2002. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Gostovali u Poljskoj u lipnju 2005. godine.

Najbolja voditeljica na svijetu: Mirjana Valter


KONTAKT:
Hrvatsko kulturno društvo "Braće Radića"
Kopernikova 16, Zagreb
Telefon: 01/66 00 259 ili 091/50 93 781

WEB adresa: upravitelj.wix.com/hkd
e-mail: hkd.bradica@gmail.com

Predsjednik društva: Krešimir Šanti
Tajnik: Damir Kremenić

Prijem stranaka:

Maksimirska 51a

  • PONEDJELJAK
    13:00 - 17:00
  • ČETVRTAK
    09:00 - 13:00

Tehnička podrška:

  • © ZAFAZ - Zagreb, 2014.