KUD "PREČKO" - ZBOR 50+

Naš zbor u prosjeku ima 44 člana koji su u početku djelovanja bili pod stručnim vodstvom prof. Marijom Bratković, prof. Alom Čorak i danas maestrom Božidarom Ugrinom. Naš program sadržava uvježbavanje i izvođenje starogradskih, narodnih, sakralnih, autorskih i stranih pjesama prikladnih za zborsko pjevanje koje izvodimo godičnje u prosjeku 25 do 32 nastupa. Imamo snimljeni CD pod nazivom Prečko u srcu na kojem izvodimo 12 skladbi od kojih su dvije čisto autorske nastale u našem zboru i koje su jako dobro prihvaćene na nastupima. Obavezno svake godine pozvani smo i nastupamo na Zagrebačkom podiju, Maksimirskim jesenima, Dani Vrbana , Danima Susedgrad, za svjetski dan Starih i nemoćnih u dvorani Vatroslav Lisinski, Danima Udruga na Zrinjevcu, Adventskom koncertu na Trgu J.B Jelačića, i mnogim staračkim domovima i lokalnim mjesnim i sakralnim prostorima. Želimo ići na promocije u ostala mjesta zemlje kao što smo do sada bili na gostovanjima u N.Vinodolskom, Trsatu, Vukovaru, Senju...

Naš program je javna potreba kulture Grada Zagreba zato što smo redovoto pozivani na javne gradske manifestacije na kojima nastupaju amaterske umjetničke skupine, zborovi, dramske sekcije i slične orrganizacije koje djeluju u Gradu. Korisnici obuhvaćeni djelovanjem našega Zbora su 80% umirovljenici kojima je uvježbavanje, nastupanje i druženje u zborskim aktivnostima nadopuna za kvalitetno ispunjenjavanje slobodnog vremena. U daljnjem radu želja nam je promovirati na gradskim manifestacijama osim poznatih zborskih skladbi i neke već pomalo zaboravljene koje su bile popularne među starijom generacijom.

Svojim djelovanjem Zbor je dobio mnoga priznanja, zahvale i pohvale.

Julijana Turkalj rođena je 20.10.1942.g u N.Gradišci.1958.g završava 5 godišnju medicinsku školu u Zagrebu.U mladosti sudjeluje u folklornim i pjevačkim aktivnostima .Uz prof. Mariju Bratković osniva 2002.g Zbor Prečko 50+.Od tada Zbor djeluje u sklopu udruge koju također vodi gđa.Julijana Turkalj. Osim što vodi i sama sudjeluje u nastupima pjevačkog Zbora,piše autorske tekstove i član je umjetnika A.Šenoa, u Zagrebu. Uz to članica je izvršnog odbora Matice Umirovljenika Grada Zagreba.KONTAKT:
KUD "PREČKO" - ZBOR 50+
Dekanići bb (Prečko bb)
10000 Zagreb
Hrvatska

Predsjednica Udruge i voditeljica Zbora: Julijana Turkalj
Telefon: 01 / 3881 067
Mobitel: 098 / 9640 282
e-mail: nenad.turkalj@inet.hr

Umjetnički voditelj Zbora: maestro Božidar Ugrina
e-mail: ugrina.božidar@inet.hr

Prijem stranaka:

Maksimirska 51a

  • PONEDJELJAK
    13:00 - 17:00
  • ČETVRTAK
    09:00 - 13:00

Tehnička podrška:

  • © ZAFAZ - Zagreb, 2014.