KUD "DIKA", Novi Zagreb

KUD Dika djeluje u Sv.Klari u Novom Zagrebu više od dvadeset godina.U sklopu društva djeluju dvije sekcije: tamburaška i pjevački zbor.

Osnovna djelatnost društva je njegovanje autohtone tradicijske kulture i hrvatske narodne baštine. Njegujemo izvorne pjesme i običaje svojega kraja te pjesme iz svih krajeva Hrvatske.

Članovi društva nose vlastite nošnje (starijeg datuma) koje su izraz pripadnosti mjesta iz kojeg član dolazi (Sveta Klara, Otok, Botinec, Brezovica, Čehi, Odranski Obrež i dr.)

Većina članova društva su umirovljenici koji svojim redovitim dolaskom i zalaganjem ne zaostaju za mlađima. Probe se odrźavaju u Društvenom domu u Svetoj Klari srijedom u 19 h.

Voditelj pjevanja je g. Antun Božić koji svojim velikim znanjem i voljom spašava od zaborava mnoge izvorne pjesme te nas upoznaje s bogatstvom narodnih obićaja domovine Hrvatske.

Kud Dika redovito nastupa na smotri folklornih amatera grada Zagreba, na danima Svete Klare, susretima zborova Novog Zagreba te na raznim gostovanjima vezanim uz narodne običaje. Rado se odazivamo pozivima dragih prijatelja iz ostalih društava na nastupe i druženja.


KONTAKT:
Kulturno umjetničko društvo "DIKA"
Sveta Klara
Mrkšina 38

Predsjednica društva: Bosnar Jasenka
Mobitel: 091/127 15 47
e-mail:jasna.ransob@gmail.com

Tajnica: Nada Slobodić

Prijem stranaka:

Maksimirska 51a

  • PONEDJELJAK
    13:00 - 17:00
  • ČETVRTAK
    09:00 - 13:00

Tehnička podrška:

  • © ZAFAZ - Zagreb, 2014.