Folklorni ansambl "Marija Magdalena"

Folklorni ansambl "Marija Magdalena" iz Sesveta, novoosnovano je društvo koje na dragovoljnoj bazi okuplja sve uzraste za amatersko kulturno-umjetničko djelovanje. Društvo je osnovano 18.07.2015. godine, a djeluje u MO Kraljevečki Novaki u Sesvetama.

Cilj društva je očuvanje i prezentacija narodnih običaja, pjesama i plesova iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te razvoj osjećaja poštovanja prema tradicijskoj baštini, posebice kod mlađih naraštaja.

Folklorni ansambl "Marija Magdalena" djeluje kroz četiri sekcije: dvije folklorne (dječja i odrasla), jedna tamburaška i sekcija izrade etno nakita.

Kroz realizaciju projekta Radionice izrade tradicijskog nakita tijekom rujna i listopada organiziramo godišnju manifestaciju Izložbu i modnu reviju izrađenog tradicijskog nakita (obično zadnju subotu u listopadu). U sklopu izložbe i revije etno nakita održava se i koncert FA "Marija Magdalena" i gostiju – drugih folklornih skupina iz Hrvatske.

Trudimo se sudjelovati u obilježavanju obljetnica i blagdana u našoj sredini, a također i prihvatiti pozive drugih društava kada je to moguće.

Osnovna zadaća društva je kroz organizaciju priredbi, razmjenu programa s drugim folklornim grupama u zemlji i inozemstvu, prikupljanju i rekonstrukciji i izradi novih narodnih nošnji i nakita za potrebe ansambla, očuvati izvorne običaje našega kraja i naše Domovine.


KONTAKT:
Folklorni ansambl "Marija Magdalena"
Mesci 24, 10360 Sesvete

e-mail: fa.marija.magdalena@gmail.com

Predsjednik društva: Dragutin Vouk
Mobitel: 092/189-0390

Dopredsjednica društva: Snježana Radoš
Mobitel: 099/733-4743

Tajnica društva: Marija Đurin
Mobitel: 098/624-019

Prijem stranaka:

Maksimirska 51a

  • PONEDJELJAK
    13:00 - 17:00
  • ČETVRTAK
    09:00 - 13:00

Tehnička podrška:

  • © ZAFAZ - Zagreb, 2014.