KUD "ORAČ", Demerje

Kulturno umjetničko društvo "Orač" Demerje registrirano je u ožujku 2002. godine, a nastavlja tradiciju KUD-a "Orač" utemeljenog 1950. godine. Današnji KUD "Orač" broji 120-ak članova koji su raspoređeni po sekcijama - od "malog" folklora, odnosno dječje skupine (podmlatka), preko plesača i pjevača odrasle dobi, te skupine starijih pjevačica koje njeguju staru autohtonu pjesmu našeg kraja, pa do dramske sekcije koja na izvornom narječju izvodi i čuva od zaborava stare običaje i u općem ludilu globalizacije doprinosi očuvanju nacionalnog identiteta.

U sklopu KUD-a djeluje i sportska sekcija (TAEKWON DO) koju trenira diplomirani trener, nosilac crnog pojasa u toj disciplini, pa članovi također kvalitetno rade i postižu rezultate i bilježe uspjehe.

Na smotrama folklora plasirani smo u sam vrh kulturnoumjetničkog amaterizma, zabilježili smo niz nastupa i gostovanja, od čega je više njih u humanitarne svrhe. Rado smo viđeni gosti na svim događanjima, a na ista se s veseljem odazivamo. Gostovali smo i izvan granica naše domovine, što nas posebno veseli.Takav uspjeh postigli smo zahvaljujući zaista profesionalnom pristupu naših voditelja, koji su mahom svi profesionalci, vrsni glazbenici i folkloristi.

Statut Društva omogućava nam niz aktivnosti, pa tako radimo i na promicanju prevencije ovisnosti, njegovanju i poštivanju generacijskih razlika i to kroz ukljućivanje svih sekcija Društva. Posebno smo ponosni što su u rad KUD-a ukljućene cijele obitelji, sa sve tri generacije.


KONTAKT:
Kulturno umjetničko društvo "ORAČ"
Demerje 129 A
10251 Zagreb
Zagrebačka Županija

WEB adresa: www.kud-orac.hr

Telefon: 01/6578-400, mob: 098/529-667
Telefax: 01/6578-399
e-mail: info@kud-orac.hr

Radno vrijeme ureda:

Maksimirska 51a

  • PONEDJELJAK i SRIJEDA
    13:00 - 17:00
  • UTORAK i ČETVRTAK
    09:00 - 13:00

Tehnička podrška:

  • © ZAFAZ - Zagreb, 2014.